Històries de Vilamajor

Mossèn Bonastre: un altre víctima de la guerra civil

  El 28 de febrer del 2012 vaig publicar un article amb el nom de “Les víctimes de la guerra civil a Vilamajor” on s’expressaven quines foren les persones que resulten damnificades per la contesa bèl·lica que arrasà Catalunya entre el 1936 i 1939.

El mossèn de Sant Pere de Vilamajor, en Joan Viader Bas, fou una de les principals víctimes atès que perdé la vida assessinat per membres del comité  de Granollers. Juntament amb ell, refugiats a la masia de Ca l’Escloper, hi havia el mossèn de LLinars, el qual també resultà mort. 

Malauradament desconeixia el nom del mossèn de Llinars, però gràcies al rectorologi d’Albinyana, he descobert el seu nom: Pere Bonastre i Almirall. 

 

Mossèn Bonastre va néixer a Masquefa el 8/3/1866. Exercí el càrrec a Albinyana entre el 28/3/1897 i el 30/11/1897, essent traslladat per l’arxipestrat de Granollers a la rectoria de Llinars el 1898 on exercí fins el seu assassinat, el 7/8/1936, a la carretera que duia fins a Lliçà de Munt, població on fou enterrat. No fou fins el 2/3/1940 que les seves despulles foren traslladades fins a Llinars.

 

L’any 2015 les seves restes foren traslladades fins l’església de Santa Maria del Prat de LLinars. Si vols veure les fotos de l’esdeveniment cliqueu AQUÍ

 

Bibliografia

 

BOFARULL I TERRADES, Manel. “Rectorologi d’Albinyana”

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *